Ελαιόλαδο Lokris

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τα προϊόντα Lokris που φέρουν ένα όνομα συνυφασμένο με την ιστορία του τόπου μας αλλά και την ποιότητα που διασφαλίζεται από την πείρα και την γνώση.

Ιστορία

Η οικογένεια ΒΑΓΙΑΣ από το 1928 δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου, και τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με την επεξεργασία και εμπορία της εδώδιμης ελιάς.

Πρωτεργάτης της επιχείρησης υπήρξε ο Παναγιώτης Βάγιας και αποτέλεσε πρότυπο για τους δυο του γιους, που σήμερα είναι συνεχιστές του έργου του με σεβασμό και αγάπη στη παράδοση για την ελιά.

Το 2013 ως συνεχιστές αυτής της παράδοσης ο Ανάργυρος Βάγιας με τη βοήθεια της πολύχρονης εμπειρίας του στην καλλιέργεια και παραγωγή του ελαιολάδου, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την οργάνωση της παραγωγής του Παναγιώτη και τέλος με την επιστημονική γνώση της επεξεργασίας τροφίμων της Αναστασίας δημιούργησαν τα προϊόντα Lokris.

Πιστοποιήσεις

Η ποιότητα ελιάς και ελαιολάδου καθορίζεται από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων σε όλα τα στάδια από την παραγωγή του καρπού μέχρι την επεξεργασία του.

Για την εξασφάλιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών η ΒΑΓΙΑΣ εφαρμόζει σύστημα ποιότητας ISO 9001: 2000 και HACCP. Οι εργασίες παραγωγής ολοκληρώνονται με τη βοήθεια εξελιγμένων μηχανημάτων και του προσωπικού που εγγυώνται την υγιεινή και την καθαριότητα της ελιάς και του περιβάλλοντος.

You gotta have good olive oil. You should have a cooking olive oil and you should have a finishing olive oil, like an extra-virgin olive oil.
Emeril Lagasse

Τα προϊόντα μας

Σε μια περιοχή παραγωγής ελαιόλαδου, η ΒΑΓΙΑΣ αποτελεί μία από τις κύριες παραγωγικές μονάδες που εδρεύουν στην Αταλάντη Φθιώτιδος.
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Οξύτητα 0 - 0,8%

  • 2 λίτρα

  • 3 λίτρα

  • 5 λίτρα

Λεπτομέρειες
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Οξύτητα 0 - 0,8%

  • 500 ml

  • 1 λίτρο

Λεπτομέρειες
Ξύδι Βαλσάμικο

  • 500 ml

Λεπτομέρειες
Ξύδι Βαλσάμικο

με Μέλι

  • 250 ml

Λεπτομέρειες
There is something about olive oil that makes people irrational.
Tom Mueller
Με την πείρα και τη γνώση μας
δημιουργήσαμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Lokris.

Παραγωγή

Πρέπει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιώντας κυρίως δικά μας ελαιόδεντρα και προσέχοντας την επιλογή των ελαιώνων, στοχεύουμε στην καλύτερη ποιότητα του τελικού προϊόντος μας.
Η εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου και των ελιών Lokris οφείλεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό των παρακάτω παραγόντων:
  • Οι ιδανικές κλιματικές συνθήκες και η ποιότητα του εδάφους της περιοχής Λοκρίδας της Φθιώτιδας

  • Η καλλιέργεια και η συγκομιδή ξεκινά από τα δικά μας κτήματα και στη συνέχεια από επιλεγμένους ελαιοπαραγωγούς

  • Η έκθλιψη και συσκευασία πραγματοποιούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας

Η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων πραγματοποιείται με όλες τις εγκεκριμένες μεθόδους.
Η ελιά, μετά τη συγκομιδή της, από τον ελαιώνα μεταφέρεται την ίδια ημέρα στο ελαιοτριβείο, όπου εκεί αρχίζει η διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης στους 20oC.
Στη συνέχεια αποθηκεύεται κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ελαιολάδου διαθέτουμε αποθηκευτικούς χώρους από ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 400 τόνων σε σκιερό χώρο.

Τυποποίηση

Το παραγόμενο ελαιόλαδο παραλαμβάνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, χαρακτηρίζεται ποιοτικός και ποσοτικός καταγράφεται και στη συνέχεια μεταφέρεται σε ανάλογους αποθηκευτικούς χώρους, τις δεξαμενές. Οι δεξαμενές είναι ανοξείδωτες χωρητικότητας 400 τόνων και εγκατεστημένες σε σκιερό χώρο, προκειμένου το ελαιόλαδο να φυλάσσεται ασφαλώς για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να εκτραπεί ποιοτικά.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Lokris είναι ένα απόλυτο φυσικό προϊόν, που παραλαμβάνεται όπως ακριβώς βγαίνει από το ελαιοτριβείο, χωρίς καμία επεξεργασία ή πρόσμιξη.

Η τυποποίηση ελέγχεται αυστηρά και σταθερά από τους από τους αρμόδιους φορείς. Οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν τη δικλείδα ασφαλείας για τους καταναλωτές και εγγυώνται την καθαρότητα του τελικού προϊόντος.

Οι έλεγχοι γίνονται πάντα βάσει των προδιαγραφών που έχει ορίσει ο ευρωπαϊκός κανονισμός ελαιολάδου .

Υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο χημείο που διαθέτει μια σειρά σύγχρονων μηχανημάτων εξασφαλίζοντας έτσι ένα απόλυτα ελεγμένο προϊόν όπου γίνονται όλες οι αναλύσεις που προβλέπονται από τον Καν. ΕΕ 2568/1991 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του.

Once you get involved with olive oil I think it starts circulating in your veins.
Gregory Antoniadis, SEVITEL

Blog

Δείτε τα τελευταία νέα μας.

31.01.2014.

2:55 μμ

1397439_222299937931558_1548536490_o
Τουρλού Πορτοκαλένιο

Vegetables in Orange-Tomato Sauce served with Kaseri (P.D.O. Cheese from Sohos)!!! Dinner served by Morning Tales (by…

Προβολή

15.11.2013.

4:21 μμ

Pork
Χοιρινό

Pork and Potatoes in the oven with Greek Spices Mix (Oregano, Thyme, Savoury, Lemon-Pepper and…

Προβολή

15.11.2013.

4:19 μμ

revithosalatajpg
Ρεβυθοσαλάτα

Spinach-Chickpeas Salad with «Maisio» (May Goat Cheese) and Balsamic-Mustard-Olive Oil Dressing!!! Dinner is ready. By Morning…

Προβολή

15.11.2013.

4:04 μμ

Winter Hearts
Χειμωνιάτικες Καρδιές…

Chicken Hearts with Leek and Carrots in Extra Virgin Olive Oil and Onion Stew /…

Προβολή
You gotta have good olive oil. You should have a cooking olive oil and you should have a finishing olive oil, like an extra-virgin olive oil.
Emeril Lagasse
Στείλτε μας ένα μήνυμα